You, the petitioner
05 25 opzet petitie nietgaygenoeg 2.0

NietGayGenoeg 2.0

1,823 signatures

“Het hebben van een partner van gelijk geslacht is geen bewijs dat je homo bent.” Met dit soort uitspraken wijst de IND LHBTI-ers af die in Nederland asiel aanvragen. In een land waar je trots mag zijn op wie je bent, gaan we zo om met kwetsbare LHBTI-asielzoekers. Dat moet veranderen! Help je mee?

Petition

We

bezorgde Nederlanders, met een groot hart voor LHBTI-asielzoekers,

 

observe

  • Dat de IND zich niet houdt aan de nieuwe werkinstructie die sinds juli 2018 voor haar geldt. Zo wijst ze verklaringen van derden af, zoals partners van asielzoekers en LHBTI-belangenorganisaties.
  • Dat de IND de nieuwe werkinstructie niet ziet als nieuw, maar als verbeterd beleid. Waardoor asielzoekers bij een herhaalde asielaanvraag vrijwel kansloos zijn.
  • Dat de IND zelfs positieve uitspraken van rechters naast zich neerlegt.

 

and request

  • Kwetsbare LHBTI-asielzoekers eerlijk te beoordelen en niet vanuit een westerse tunnelvisie te kijken naar het proces van bewustwording of zelfacceptatie.
  • Duidelijk te maken wat de IND verstaat onder homoseksualiteit of homoseksuele contacten.
  • Dat verklaringen van LHBTI-belangenorganisatie, een coming-out in Nederland of het hebben van een partner als nieuwe feiten moeten worden meegenomen in de asielaanvraag.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2019-10-30 
Lead petitioner:
Sandro Kortekaas 
Organisation:
LGBT Asylum Support 
Website:

History

Signatures